דיאטת הארומה דיאטה של ריחות עם ד\"ר קובי עזרא. במחקר הנוכחי, לו היו שותפים גם פרופ\' גיורא חת מהמכון לאבולוציה והחוג לביולוגיה אבולוציונית וסביבתית באוניברסיטת חיפה ופרופ\' דייגו רסטרפו מביה\'\'ס לרפואה של אוניברסיטת קולוראדו בדנוור, השתמשו החוקרים בעכברים שאצלם סומנו תאי חוש בעלי קולטנים המגיבים לסוג מסוים של ריח: \'מנטה\' או \'דובדבן\'. ריח כזה נוסף למזון שהאמהות קיבלו במהלך ההיריון או במשך תקופת ההנקה. צאצאי אמהות אלו העדיפו [בניסוי התנהגותי] מזון עם הריח שניתן לאמהות. בנוסף \'כדורי הריח המסומנים\' [גלומרולי] במוח של ריחות אלה היו גדולים באופן מובהק מאלו של צאצאי אמהות מקבוצות הביקורת שקיבלו מזון ללא תוספת ריח.
יום שלישי, 2 בדצמבר 2014
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה