לערוץ היוטיוב לחץ כאן
זיו מנור המעביר מופעי חוויה מגבשים ומקוריים באלכוהול ויין המועברים בכל הארץ
טעימות של מיטב המשקאות , אנקדוטות מעניינות , הסיפורים העסיסיים ביותר , הכנת קוקטיילים מקוריים בשיתוף פעיל של הקהל , הכנת קינוחי אלכוהול
אנחנו מביאים מוסיקה ומצלמים את האירוע , בסוף מתנה לכל משתתף
עובד מרוצה ומוערך, ישקיע יותר בעבודה. צוות שעובר חוויה מהנה משותפת יעבוד טוב יותר ביחד. זו הסיבה שמקומות עבודה רבים משקיעים זמן, מחשבה, מאמץ וכסף בארגון אירועים לעובדים.
עוד דרך להגיד תודה
בסופו של יום יחזרו כולם הביתה שמחים ומרוצים, ויבואו למחרת לעבודה עם חיוך על השפתיים, מרץ ומוטיבציה.
לפרטים נוספים – זיו מנור 052.2457843 www.zivmanor.co.il
\'\'
ה ה י ס ט ו ר י ה של היין
היין הינו אחד מהמשקאות העתיקים ביותר בעולם.
בשנת 1968 גילו באחד מהחפירות באיראן כד עם שרידי נוזל צהוב בתחתית.
הכד הובא אל אונ\' פנסילווניה שבארה\"ב ולאחר כ- 20 שנה , גילו כי הנוזל הצהוב הוא שאריות של יין שהיה בשימוש בשנת 5,000 לפנה\"ס- היין העתיק ביותר שהתגלה אי- פעם.
כמו כן נתגלו ממצאים כי ב- 2250 לפנה\"ס החלו להפיק יין, ע\"י גילוי של ציורים וכלים שונים שנתגלו בקברים של שושלת פרעה השישית .
בתקופת בית שני הייתה הקצבה של כליטר אחד לנפש ביום (לא כולל נשים וטף), הן לחיילים הרומאים והן לעבדים.
היין נחשב לחלק מהתפריט היומי , וייחסו לו סגולות תזונתיות גבוהות.
ארץ ישראל , מהיותה ארץ מעבר היוותה את ערס התפתחות היין בעולם,
אזורי הגידול העיקריים התמקדו : אזור שבטה וניצנה, סוסייא, כוכב יאיר וכפר ג\'למי.
ממצאים מעניינים של מכבשי יין , צנצנות, גומחאות לאחסון יין וציורים המעידים על תעשיית היין שהייתה בארץ.
המורדות המערבבים של השומרון ( אזור כוכב יאיר) היוו את שיא ההתפתחות , ובירת היין העתיקה .
נמצאו עשרות מכבשי ין , וכן כלים רבים ששימשו את תעשיית היין.
כאשר הריכוז הגדול ביותר לייצור יין , נמצא צפונית- מערבית לירושלים , שנמצאו גומחאות לאחסון יין , בטמפרטורה של 18 מעלות.
יש למעלה מ- 400 אזכורים של המילה יין בתנך.
צריכת השיא הגיעה בין בית ראשון לבית שני.
במאה ה- 7 , עת נפילת השלטון הביזנטי בארץ כמעט וחוסלה כליל תעשיית ייצור וצריכת היין בעקבות מלחמות עבדות ורעב.
ועם שלטון המוסלמים קיבל הענף מכת מוות (המוסלמים דוגלים בהתנזרות של משקאות אלכוהוליים).
היחידים שהורשו להפיק הין היו עובדים לא מוסלמים , וייעוד היין נקבע לצורך פולחן דת בלבד.
במאה ה- 19, עת שלטון התורכים בארץ החלה שוב לפרוח תעשיית היין וב- 1882 הגיע הברון אדמונד דה רוטשילד ופיתח את תעשיית היין בארץ.
היין עוזר בספיגת סידן, זרחן וברזל בגוף כמו כן הוא עוזר לגרות את מיצי העיכול ועוזר בכך לעכל , התרומה הגדולה ביותר הינה מניעת בהסתיידות העורקים.
יום שלישי, 24 בדצמבר 2013
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה